Stop op nieuwe ‘dark stores’ flitsbezorgers

De darkstore van Flink op het Van Limburg Stirumplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De vestiging van nieuwe ‘dark stores’ van flitsbezorgers is niet meer toegestaan. De gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel van het college van B en W om voorlopig niet meer dark stores toe te laten. De bevoorrading en koeriers zorgen voor overlast voor buurtbewoners in de vorm van drukte, geluids- en verkeershinder, aldus de gemeente. 

Op het Van Limburg Stirumplein in de Staatsliedenbuurt opende recentelijk nog een vestiging van flitsbezorger Flink, ondanks bezwaren uit de buurt. Stadsdeel West had grote bedenkingen, maar geen formele mogelijkheden om de opening van dit nieuwe distributiepunt te voorkomen. Vanaf nu zijn die mogelijkheden er wel.  

De groei is voor een jaar op pauze gezet totdat er een nieuw bestemmingsplan voor de hele stad is gemaakt, aldus de gemeente. “Komend jaar gaan we bekijken waar wel of niet en onder welke voorwaarden dark stores een plek kunnen krijgen in de stad. Zo werken we toe naar een nieuw bestemmingsplan met duidelijke regels voor dit bedrijfstype en houden we met handhaving de overlast van de bestaande vestigingen extra in de gaten.”