Flitsbezorger wil naar Van Slingelandtplein

Het Van Slingelandtplein, de beoogde plek voor een darkstore. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Flitsbezorger Flink wil een darkstore vestigen op het Van Slingelandtplein, een bedrijventerrein in Westerpark. Dit als alternatief voor het filiaal aan het Van Limburg Stirumplein, dat moet worden gesloten. Voorlopig houdt Flink deze vestiging nog open, hoewel de gemeente een dwangsom heeft opgelegd van 20.000 euro.

Flink meldde onlangs al dat een alternatieve locatie is gevonden voor het Van Limburg Stirumplein, zonder het adres te noemen. Het gaat om het Van Slingelandtplein vlakbij het Shell-tankstation, zo blijkt uit een overzicht van vergunningaanvragen. Het is nog niet duidelijk of de gemeente toestemming geeft voor de nieuwe plek. Het gaat in ieder geval niet om een woonbuurt.

De gemeente is al een tijd bezig met het sluiten van filialen van flitsbezorgers in woonbuurten. Die vestigingen passen niet binnen het bestemmingsplan en buurtbewoners klagen over hinder. Het filiaal aan het Van Limburg Stirumplein is nog wel open, tot ergernis van buurtbewoners en de stadsdeelcommissie West. Het handhavingstraject gaat te langzaam, vinden zij.