Darkstore Flink Van Limburg Stirumplein sluit op 8 april

De darkstore van Flink op het Van Limburg Stirumplein. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het filiaal van Flink op het Van Limburg Stirumplein sluit definitief op 8 april. De flitsbezorger opent op die datum een nieuwe darkstore op het Van Slingelandtplein. Dagelijks bestuurder Thomas Hermans zei dit dinsdagavond in een vergadering van stadsdeelcommissie West.

Buurtbewoners klaagden over overlast door de darkstore op het Van Limburg Stirumplein. Ook paste het filiaal niet in het bestemmingsplan. Stadsdeel West begon een procedure voor gedwongen sluiting, maar Flink hield het filiaal ondanks dwangsommen open.

Nu Flink een alternatieve ruimte heeft gevonden, gaat de darkstore op 8 april alsnog dicht. Hermans: “Ik denk dat wij en de bewoners heel erg blij zijn dat het eindelijk gerealiseerd wordt.” Voor het nieuwe filiaal op het Van Slingelandtplein is een vergunning verleend, aldus Hermans. Hij beklemtoonde dat het op deze plek niet gaat om een woonwijk.

Het stadsdeel probeert verder al langer het filiaal van flitsbezorger Getir aan de Da Costakade te sluiten. Ook daar zijn klachten over overlast en past de darsktore niet in het bestemmingsplan. Het filiaal van Getir zal op 15 april definitief dicht gaan, aldus Hermans. 

DeWestkrant