Gemeente wil twee darkstores in West sluiten

Bezorgers van Getir vlakbij de darkstore aan de Da Costakade. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De gemeente wil twee darkstores van flitsbezorgers in West sluiten. Het gaat om Getir aan de Da Costakade 106 en Flink aan de Nassaukade 373. De gemeente stelt dat deze filialen niet passen binnen het bestemmingsplan.

Beide bedrijven kunnen een dwangsom van 20.000 euro tegemoet zien als de vestigingen open blijven. De gemeente verwacht dat beide filialen eind augustus gesloten zijn. De bedrijven kunnen nog wel bezwaar maken en ook een gang naar de rechter staat open.

Eerder sloot de gemeente al een darkstore van Zapp in de Fagelstraat, na een lange reeks klachten van omwonenden. Zapp heeft inmiddels aangekondigd zich helemaal terug te trekken uit Nederland. Ook hebben in De Pijp al drie vestigingen van flitsbezorgers een last onder dwangsom opgelegd gekregen. 

Tot januari dit jaar openden flitsbezorgers in hoog tempo darkstores in woonwijken, waar vandaan boodschappen binnen tien minuten aan huis worden bezorgd. Na klachten uit omliggende buurten besloot de gemeente tot een voorlopig verbod op nieuwe vestigingen.