Bakkerswinkel Iambe sluit deuren in West

Foto: Iambe
Hoogstins2024

Iambe op de Bilderdijkstraat is morgen voor het laatst open. Daarna moet je voor het biologische brood en de beroemde croissants toch echt naar De Pijp fietsen.

Bakkerswinkel Iambe op de Bilderdijkstraat is 21 december voor het laatst open.  Daarna gaan de deuren van de winkel voorgoed dicht. De textielwerkplaats die ook in het pand zit, gaat wel door. Deze verhuist naar het Amstelpark.

Pijn in hart
In de bakkerswinkel werken jongeren met een verstandelijke beperking. Het bericht over de sluiting deelde werkbegeleidster Nancy Vreeken een paar uur terug, onder meer op social media. Ze deed dat namens alle betrokkenen en met pijn in haar hart. “Bedankt voor alles en we gaan jullie verschrikkelijk missen.”

Nieuw avontuur
Waarom de zaak dichtgaat? “We hielden veel brood over. Het bleek lastig te zijn om alles ‘rond te breien’, zeker in deze tijd. Toen het huurcontract afliep, besloten we om dit avontuur te beëindigen en een nieuw avontuur aan te gaan”, zegt Nancy. Ze vertelt ook dat de bakkers van Iambe in West mee zullen gaan naar Iambe op het Van der Helstplein. De textielmedewerkers gaan aan de slag op de werkplaats in het Amstelpark.

Inclusiviteit
Volgens Nancy was het vandaag een komen en gaan van vaste klanten. “We zullen jullie missen.” Wat jammer”. “Hoe kan dat?” Iemand zei dat hij contact had moeten opnemen met het stadsdeel. “Ze hebben het steeds over inclusiviteit, maar nu verdwijnt dus de enige echt inclusieve bakker van West.”

Op naar De Pijp
Nu de bakkerswinkel in West dichtgaat, blijft er nog maar één Iambe-winkel open: Iambe op het Van der Helstplein in De Pijp. Bij die winkel en lunchroom kun je dus nog wél terecht voor het biologische brood, unieke cadeaus, koekjes en croissants waar de beroemde culinair recensent Johannes van Dam voor om liep.