Dé snuffelwinkel onder de rook van De Hallen

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Stoom je huis klaar voor de lente en geef je ‘crib’ een make-over met spullen van Het Halletje. Dit pijpenlaatje in Oud-West heeft een flinke collectie vintage meubels en hebbedingetjes.

Op weg naar De Hallen was ik al tig keer langs Het Halletje in de Kwakersstraat gelopen. Vandaag besloot ik er eens naar binnen te gaan. Een heel goede zet! De winkel lijkt klein, maar loopt voor mijn gevoel mijlenver door. Er is zo veel te zien dat je ogen tekortkomt. Iemand opfleuren met een cadeautje, je huis een make-over geven; Het Halletje heeft er alles voor in huis.

Suske en Wiske’s
Loop je naar beneden, dan kom je bij een boekenkast met Suske en Wiske’s en vinyl singles. Sowieso is muziek hier echt ‘een ding’; wil je neuzen tussen de platen in de houten kratten, dan kun je uren zoet zijn. In dezelfde ruimte hangen tweedehands gitaren aan de muur. Altijd al trombone willen leren spelen? Sla je slag, hier vind je er eentje!

Eclectisch aanbod
Op de website beschrijft de eigenares haar zaak als ‘eclectisch’, en dat klopt als een bus. Verschillende stijlen én spullen gaan hier hand in hand. Items uit de periode van 1920 tot 1980 (vintage) mixen hier met tweedehandsspullen. Koffiemolens voor aan de muur, old skool broodtrommels, een paars kuipstoeltje à la de jaren zeventig, een Afrikaans masker, geel en groen serviesgoed, oranje glaswerk en wat dacht je van verlichting? Een kelk lamp (30 euro), tafellamp of staande lamp. Keus genoeg.

Bobvan der Kwast
En als je dan toch bezig bent, kun je misschien ook meteen een wit setje bijzettafels (37,50 euro), kast of schilderij scoren. Om het portret van Jacky Kennedy kun je niet heen. Verder zijn er schilderijtjes van landschappen, families en pin-ups. Ook kun je voor 220 euro een échte Bob van der Kwast meenemen. Deze Amsterdamse scenarioschrijver en kunstenaar heet oorspronkelijk Robert Jan Overeem. Het door hem geschilderde portret is een van de duurste items uit dit snuffelwalhalla.