Zó vind je snel en slim duurzame shops in West

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Op de vrijmarkt krijgt gedragen kleding een tweede kans. Maar ook na Koningsdag kun je in West duurzaam blijven shoppen. Het Belgische bedrijf COSH! heeft daarvoor een online shoppingplatform plus routekaart in het leven geroepen.

Op 22 april lanceerde het online platform COSH! zowel een duurzaam shoppingplatform als een routekaart voor Amsterdam. Dit project is de aftrap van een samenwerking tussen dit Belgische bedrijf en de gemeente. Het event vond plaats tijdens Fashion Revolution Week. Tijdens deze jaarlijkse campagne voeren verschillende modeactivisten actie om bewustzijn te creëren rond de ethische en ecologische impact van de mode-industrie. De tools van COSH! moeten helpen om Amsterdam op de kaart te zetten als dé pionierstad voor circulaire mode.

Upcycling, fair fashion, vintage
Onze stad heeft minstens honderd duurzame shopping hotspots verspreid over de verschillende stadsdelen. Via het platform en de routekaart hop je makkelijk van de ene shop naar de andere. Om wat voor winkels het gaat? COSH!-oprichter Niki de Schryver somt ze op: “Circulaire upcycling designers, fair fashion stores, vintage en tweedehands shoppingadressen voor zowel dames, heren en kinderen.”

Knotsknetter
De winkels in Amsterdam vind je op dit platform. Voor de routekaart moet je hier zijn. Om de shops in ons eigen stadsdeel te vinden, kun je het best hierheen gaan. Deze site leid je onder meer naar vintagepaleis Indianaweg in de Kinkerstraat, biologische baby- en kinderkledingzaak Knotsknetter in de Jan Evertsenstraat en duurzame lingeriezaak Nina V in de J.P. Heijestraat, waar ook genderneutraal ondergoed in het  rek hangt.