De zomer in: van goed boek tot MidzomerMokum – Column Fenna Ulichki, voorzitter stadsdeel West

  Foto stadsdeel West
  Hoogstins2024

  De zomervakantie komt er weer aan. Tijd van licht, zon, ontspanning, een goed boek lezen, met familie of vrienden op pad of helemaal niets doen. Soms ver van huis, soms dichtbij. Dat is vakantie.

  We zitten halverwege een roerig jaar. Ik denk aan de aardbeving in Turkije en Syrië. Het enorme leed dat dat veroorzaakte. Ook hier in West, bij veel familieleden, vrienden, kennissen en anderen. Onze inwoners lieten toen een enorme betrokkenheid en saamhorigheid zien. Het ontroert me nog. De val van het kabinet zorgde, net voor het zomerreces, ook voor roerige weken. Ik hoop dat het zomerreces – de periode dat de Tweede Kamer met vakantie is –  tot heldere inzichten leidt. Een beetje afstand tot het werk zorgt daar vaak voor. Dat weet ik ook uit eigen ervaring. Even niet aan werk denken, geeft ruimte in mijn hoofd. En dat is goed. Het ontspant.

  MidzomerMokum
  Over ontspanning gesproken. Ik denk dan ook aan MidzomerMokum. Een niet meer weg te denken traditie in onze stad en populair in West. Dit jaar voor de vierde keer. Ik ben er regelmatig bij en zie dan de lach op gezichten van kinderen die met elkaar sporten, spelen, knutselen of op kamp gaan. Even weg uit de hectiek van alledag. En dat dichtbij huis. Veel kinderen krijgen zo de kans om mooie, nieuwe ervaringen op te doen waar zij anders wellicht niet aan toe komen. En ze waarderen dat, net als hun ouders, zo blijkt keer op keer. Ze vinden het ook fijn dat in hun buurt wat te doen is. Een soort ‘vakantie’ dicht bij huis!  Er is een flink aanbod aan activiteiten. Met voor elk wat wils en vaak ook nog gratis. 

  Heel spannend
  Neem bijvoorbeeld het 3-daags Kampnatuur. Kinderen leren spelenderwijs meer over natuur en de zorg daarvoor. Dat kan dichtbij huis in De Bretten. Ook heel spannend: de workshops voor kinderen van 6 tot 16 jaar in de tentoonstellingsruimte van WG Kunst. En natuurlijk is ons eigen West Beweegt heel actief. Met onder meer sportkampen/dagen, poldersport, waterski, klimmen en Surfen in Noordwijk. Doe vooral mee. Het is ontzettend gaaf en deelnemers ontmoeten andere jongeren. Kijk eens op: https://midzomermokum.nl/activiteiten

  Perspectief 
  Ik wens u, samen met Thomas Hermans en Ester Fabriek, de andere leden van het dagelijks bestuur stadsdeel West, een mooie, en hopelijk ontspannen zomer. Of het nu binnen of buiten West is. Een zomer met licht en perspectief.