Deel Haarlemmerweg dit weekend op slot

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Wegens werkzaamheden is een deel van de Haarlemmerweg komend weekend afgesloten voor doorgaand verkeer. Het gaat om het deel tussen de Den Brielstraat (vlakbij begraafplaats Vredenhof) en de Van Limburg Stirumstraat (bij de ingang van de Westergasfabriek).

De wegwerkzaamheden beginnen op vrijdagavond 20 april om 20 uur en duren tot maandagochtend 23 april 5 uur. Het asfalt wordt vervangen, delen van de weg krijgen een nieuwe inrichting en er komen nieuwe verkeerslichten. Voor doorgaand verkeer is er een omleiding.

Omwonenden moeten rekening houden met geluidsoverlast door het wegfrezen van asfalt en het reinigen van het wegdek. De gemeente probeert deze werkzaamheden om 23 uur af te hebben. De overige werkzaamheden vinden zo veel mogelijk ’s nachts plaats om de overlast voor het verkeer te beperken.

Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Nassaukade, Jan van Galenstraat, Willem de Zwijgerlaan, Bos en Lommerweg naar de Haarlemmerweg. Vanaf de Nassaukade richting A10 moet het verkeer via S102, Nassauplein, Houtmankade, Tasmanstraat, Spaarndammerdijk en Transformatorweg naar de A10 rijden.

De Westergasfabriek, parkeergarage Q-Park en begraafplaats Vredenhof blijven bereikbaar, aldus de gemeente. Bus 21 en nachtbus 748 rijden met een omleiding. de werkzaamheden waren al voor eerdere data gepland, maar destijds uitgesteld vanwege weersomstandigheden.