Villa op begraafplaats te huur voor horeca

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De villa op begraafplaats Vredenhof tegenover het Westerpark staat te huur voor een horeca-exploitant. Voor het gebouw staat nu een groot bord waarin het gebouw wordt aangeprezen als Villa Westerpark. Het object wordt nog helemaal gerenoveerd en krijgt een terras. Zo meet het gebouw straks een oppervlakte van 600 vierkante meter.

De plannen om van het gebouw een horecagelegenheid te maken, lagen er al lang. Uitvaartbedrijf PC Hooftgroep was voormalige eigenaar van de villa en heeft het gebouw verkocht aan Prospect Investments.

Onrust

Die plannen stuitten op veel onrust onder nabestaanden en omwonenden. Na een mediation-traject onder leiding van burgemeester Van der Laan werd een akkoord bereikt, zo meldde De Westkrant eerder. Een van de punten uit het akkoord was dat er nog twee keer per week uitvaartdiensten in het gebouw kunnen zijn.

Petitie

Het protest is nog niet verstomd. Zo startte voormalig raadslid Henk Bakker afgelopen week een online petitie tegen de horecaplannen bij de begraafplaats en haalde tot nu toe 357 handtekeningen op. Op de bijbehorende facebookpagina Vrienden van Vredenhof is behalve een impressie van de gerenoveerde villa, ook een tekening te zien van een nieuwe wachtruimte voor nabestaanden op de begraafplaats. Die komt op de plek waar nu nog een opslagloods staat van PC Hooft.

 

DeWestkrant