Deze zomer nog geen leefstraat

Feest op straat in De Baarsjes. (foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Geen van de straten die aangemerkt zijn als leefstraat, gaan deze zomervakantie al autovrij worden in het kader van het leefstratenproject. Dit meldt het stadsdeel na vragen van De Westkrant over de status van de leefstraten. In een leefstraat moeten bewoners tijdelijk hun auto om de hoek parkeren, ten gunste van activiteiten in de buurt.

Afgelopen maand was er een inspiratiebijeenkomst voor de bewoners van de Hugo de Grootkade (Westerpark) Elisabeth Wolffstraat (Oud-West) James Cookstraat (De Baarsjes) Filips van Almondestraat (De Baarsjes),  Elckerlycstraat (Bos en Lommer) en Bestevaerstraat (Bos en Lommer/De Baarsjes). Bewoners in deze straten hebben een leefstraatstatus aangevraagd. Op de bijeenkomst werden onder meer ervaringen uit de Belgische stad Gent met het project gepresenteerd.

Inmiddels is ook duidelijk dat initiatiefnemers onderzoek moeten doen naar het draagvlak in de buurt voor een leefstraat. Na berichtgeving in De Westkrant over de leefstraten, bleken sommige bewoners niet gecharmeerd te zijn van het idee dat hun straat tijdelijk wordt afgesloten.