Dineren bij openluchtbioscoop West Beach

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Van komende donderdag tot en met 24 september is het West Beach Filmfestival er weer. Lekker gratis films kijken aan het Sloterstrand, dicht bij haven De Duikelaar, Noordzijde 41. Door de week is het terrein vanaf 19.00 uur open. De (voor)films beginnen elke dag om 20.30 uur. Klik hier voor het programma.

Hotel Buiten* verzorgt de bar en er zijn snacks en maaltijden van Crêperie Oui Oui en de Keuken van het Ongewenste Dier. Het wordt niet op prijs gesteld als je zelf eten en drinken meeneemt. Voor het geval je van tevoren uitgebreid wilt eten in de buurt, hierbij enkele tips.

Plato
Griekse specialiteiten scoren op het Confuciusplein, circa 0,6 kilometer van het festivalterrein. Een beetje visliefhebber gaat voor de schotel met krabpootjes, sardientjes, inktvis, mosselen en kleine garnalen. Voor de carnivoren zijn er spareribs, lamskoteletten, spiesen met varkensvlees en fijngesneden kippenvlees van het spit. Hapt nog makkelijker weg met een Mythos, een Grieks biertje.
http://www.grieksrestaurantplato.nl

Mari Rasa
Indonesisch zaakje in de Lodewijk van Deysselstraat. Eigenlijk een afhaaltent. Maar als je het lief vraagt, mag je vast aanschuiven aan de grote tafel bij de raam. De op houtskool gegrilde kip, ikan blado (pittige vis) en sayur nangka (jackfruit – ’s werelds grootste vrucht – in kokossaus) behoren tot mijn favorieten.
http://www.marirasa.nl

Restaurant Moldavia
Net zoals Mari Rasa zit dit restaurant circa een kilometer van het festivalterrein. Volgens de supervriendelijke eigenaar is dit de enige plek in Nederland waar je Roemeens kunt eten. Dineer met gevulde zuurkoolbladeren, gestoofde champignons in rode saus, een pikante stoofpot of worstjes van de grill.
http://www.restaurantmoldavie.nl

* Het restaurant van Hotel Buiten gaat waarschijnlijk 1 oktober open. De chef-kok komt van het voormalige restaurant Moes in het centrum.