Stadsdeel verlaagt snelheid Witte de Withstraat naar 30 km

Tram 7, nog in de Witte de Withstraat. (Foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Stadsdeel West gaat de maximumsnelheid in de Witte de Withstraat verlagen naar 30 kilometer per uur. Dit bleek dinsdagavond na vragen van GroenLinks aan de bestuurscommissie.

Het instellen van de snelheidslimiet gaat met een zogenaamd verkeersbesluit, waarvoor het college van B & W het stadsdeel heeft gemandateerd.

Na 12 oktober rijdt er geen tram meer in de Witte de Withstraat. De rails blijven liggen en worden afgedicht. Bewoners willen vervolgens drempels in de straat hebben, om automobilisten te dwingen echt langzamer te rijden.

Of de drempels er komen, hangt onder meer af van de overlast die ze veroorzaken. Drempels kunnen namelijk trillingen en lawaai veroorzaken bij de woningen in de Witte de Withstraat. Het stadsdeel overweegt anders wegversmallingen aan te brengen om auto’s langzamer te laten rijden. In overleg met bewoners gaat het stadsdeel bekijken welke maatregelen het beste passen.

Directe aanleiding voor de aanpassingen in de Witte de Withstraat was een recent ongeluk waarbij een auto op zijn kant kwam te liggen. Een vrouw die met een kind die bij de tramhalte stond te wachten, werddaarbij geraakt. Naar verluidt ligt zij met de verwondingen die ze daarbij opliep nog steeds in het AMC.

Daarnaast verdwijnt tram 7 dus binnenkort uit de straat. Bewoners zien dit ook als een kans om de straat te vergroenen.

 

DeWestkrant