Sloterplas bereidt zich voor op de zomer

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De Sloterplas is zich aan het klaarmaken voor het zomerseizoen. Vooral aan de noordkant van de Sloterplas wordt druk gebouwd, gestraat en getegeld. Zo krijgt het strand nog meer faciliteiten dan vorig jaar, toen het al werd verbreed. Het strand was een groot succes: op warme dagen lag het al snel vol .

Nu komen er een volleybalnet, een nieuw, breder en verhard pad en plekken waar foodtrucks kunnen parkeren. De picknickbanken van vorig jaar en de container met spullen zoals opblaasboten, strandstoelen en ballen om te huren komen ook weer terug.

(foto: Martine de Vente)

Verder wordt er druk gebouwd aan nieuwe horeca-uitspanningen. Alleen bij het voormalige Oostoever, dat vorig jaar een make-over kreeg, ligt de bouw al geruime tijd stil.

Hotel Buiten

Hotel Buiten is begonnen met de bouw van zijn nieuwe onderkomen, op de fundering van het oude, naastgelegen pierenbadje. Donderdag start de bouw. Daar kun je bij zijn. De bouwkeet die eerst dienst deed als onderdak, blijft tijdens de werkzaamheden op gezette tijden open.

Van Eesterenpaviljoen

De bouw van het Van Eesterenpaviljoen vordert gestaag. Ook vanmiddag: een bijeenkomst om geld in te zamelen voor de inrichting van het cafégedeelte van het paviljoen.

(Foto: Martine de Vente)

 

 

DeWestkrant