7 x lekker aan het Sloterplas-strand

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Waarom naar Bakkum of Zandvoort als je om de hoek een prachtig strand hebt? Aan de Sloterplas is het dezer dagen meer dan goed toeven. Zes redenen om van de laatste zomervakantieweek een staycation te maken.

Niet met spullen slepen

Bootjevaren? Uit de zon zitten? Je spullen hoef je niet mee te slepen. Er is een Share Your Beach Shop waar gratis spullen te leen zijn. Ze hebben er rubberboten, parasols en ligstoelen. Een borg (smartphone, horloge, geld) is wel nodig.

Lekkers bij de hand

Afgelopen donderdag telde De Westkrant twee foodtrucks en een ijscoboer aan het Sloterplasstrand. Trek in een drankje? In het weekend kun je aanleggen bij de terrassen van De Duikelaar en Hotel Buiten.

Helder water

In het verleden werd de Sloterplas nogal eens geplaagd door blauwalg, een plantje dat voorkomt in stilstaand water waar zwemmers ziek van kunnen worden. Door de waterloop in de plas te veranderen, en het plaatsen van een speciaal filter voor een mossel -quaggamossel- is er minder kans op blauwalg. De quaggamossel zeeft blauwalg en andere deeltjes uit het water, waardoor het helder blijft.

Het strand was nog nooit zo dichtbij

Naar het Sloterplasstrand fiets je in tien minuten van het Mercatorplein.

Er is schaduw

Het zonnen even zat? Anders dan op het strand geven de bomen aan de rand van de plas heerlijke schaduwplekjes.

Het is er (nog) niet heel druk

Een zomerse vakantiedag geeft wel volk, maar afgeladen is het nog niet. Opvallend: het Sloterplasstrand is er voor iedereen. Oude en nieuwe Westbewoners liggen en zwemmen door elkaar: hipsters, studenten en gepensioneerden en gezinnen en pubers.

Gezeefd zand

Twee bezoekers haalden onlangs hun voet open aan iets scherps. Vandaag (vrijdag 19-8) gaat een kraan het zand in het water zeven op scherpe voorwerpen.

 

 

 

 

DeWestkrant