Dodelijk slachtoffer steekincident 25-jarige man

De Robert Scottstraat dinsdagochtend na het steekincident. (Foto De Westkrant)
Hoogstins2024

Het dodelijk slachtoffer van het steekincident dinsdagochtend in Bos en Lommer is een 25-jarige man. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Een andere man (29) raakte bij het incident in een woning in de Robert Scottstraat ernstig gewond. De politie hield direct een 36-jarige verdachte aan, een buurman van de slachtoffers.

Onderzocht wordt of er sprake is van een ‘mogelijke voorgeschiedenis’ tussen de betrokken personen, aldus de politie. AT5 citeert een woordvoerder die meldt dat de verdachte in het verleden bij meerdere buurtbewoners, waaronder de slachtoffers, voor overlast heeft gezorgd.

De melding kwam dinsdagochtend binnen kort voor 09.00 uur. De verdachte heeft met een mes op een balkon gestaan, zo hebben getuigen aan de politie gemeld. De 36-jarige verdachte is aangehouden op straat. Het 29-jarige slachtoffer wist ondanks verwondingen naar buiten te rennen, aldus de politie. Hij is opgevangen door omstanders en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De 25-jarige man is nog gereanimeerd, maar ter plekke aan zijn verwondingen overleden.  

De Robert Scottstraat werd dinsdagochtend deels door de politie afgesloten voor onderzoek. Een calamiteitencontainer is geplaatst. De politie is op zoek naar meer getuigen en beelden.