Doe mee aan de wedstrijd ‘De Schoonste School van Nieuw-West’

Geldprijs voor winnende school

Hoogstins2024

VuilnisOproer lanceert met trots het initiatief ‘De Schoonste School van Nieuw-West’, een wedstrijd die de kracht van de jeugd viert en hun vermogen om een positieve impact op het milieu te hebben. Als voorvechters voor een schonere toekomst, roepen we basisscholen in Nieuw-West op om deel te nemen aan deze spannende competitie.

In de hedendaagse wereld waarin milieubewustzijn van essentieel belang is, spelen basisscholen een cruciale rol bij het bevorderen van een duurzame levensstijl en het behoud van een schone omgeving. We dagen scholen uit om hun inzet voor milieubescherming te laten zien en te strijden voor de prestigieuze titel van ‘De Schoonste School van Nieuw-West’.

Is jouw school actief betrokken bij opruimacties, afvalvermindering of recyclen? Denk je dat jouw school de kroon verdient als de schoonste van het hele stadsdeel? Een mysterie guest staat klaar om langs te gaan bij alle basisscholen in Nieuw-West en te ontdekken welke school de hoogste standaard van netheid en milieubewustzijn handhaaft. De winnende school zal worden beloond met een geldprijs van €500!

Elke week organiseert VuilnisOproer prikacties en interactieve gastlessen op diverse basisscholen. Deze evenementen zijn niet alleen educatief, maar ook vermakelijk voor de kinderen. Tijdens de prikacties krijgen de leerlingen niet alleen inzicht in de hoeveelheid zwerfafval op straat, maar leren ze ook samen de waarde van een schone leefomgeving te waarderen.

Amsterdam Nieuw-West staat voor een uitdaging op het gebied van afvalbeheer en milieubewustzijn. Hoewel basisscholen al zijn begonnen met afvalscheiding, is er nog steeds ruimte voor verbetering en bewustwording. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en een duurzamere toekomst opbouwen voor ons allemaal!

Deze competitie gaat verder dan alleen een wedstrijd; het is een kans om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel en om de impact van ons handelen op het milieu te begrijpen. We geloven dat door het stimuleren van milieubewustzijn op jonge leeftijd, we een blijvende verandering kunnen bewerkstelligen die gunstig zal zijn voor onze planeet en toekomstige generaties.

Doe mee aan ‘De Schoonste School van Nieuw-West’ en laten we gezamenlijk streven naar een schonere, mooiere wereld.

Voor meer informatie, bezoek onze website Of volg het proces online op Facebook of Instagram