Doorstart Klimhal Sloterdijk afgeblazen

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

De beoogde doorstart van de Klimhal op Sloterdijk gaat niet door. Het project Thuisrots van een groepje klimmers is financieel toch niet haalbaar. Dat laten zij weten op Instagram. De hal aan de Naritaweg sloot tot teleurstelling van veel klimmers op 1 juli de deuren.

“De onderhandelingen zijn helaas stukgelopen bij het sluiten van een overeenkomst over de overname van de inboedel”, zo stellen de klimenthousiastelingen. “Het prijsverschil tussen de adviezen van experts ten opzichte van de vraagprijs was naar ons inzicht te groot om op een financieel verantwoorde manier onze visie tot leven te brengen.”

De Amsterdamse klimmers wilden de hal verbouwen tot een moderne ruimte met een nieuwe boulderhal op de tweede en derde verdieping. Ook zou er een podium komen in het café voor live muziek en culturele activiteiten. Verder was sprake van flexwerkplekken en een vergaderruimte. 

Om de plannen mogelijk te maken organiseerden zij een crowdfunding, die minimaal 150.000 euro moest opbrengen. Omdat het project niet doorgaat, zal het gedoneerde geld worden teruggegeven aan de donateurs, aldus de initiatiefnemers van Thuisrots.