Jonge klimmers werken aan doorstart klimhal Sloterdijk

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Een groepje klimmers wil de klimhal bij Sloterdijk nieuw leven inblazen. De hal sloot op 1 juli de deuren. De Amsterdamse klimmers willen de hal aan de Naritaweg verbouwen tot een moderne ruimte met een nieuwe boulderhal op de tweede en derde verdieping. Ook komt er een podium in het café voor live muziek en culturele activiteiten. Verder is sprake van flexwerkplekken en een vergaderruimte. 

De Thuisrots, zo gaat de klimhal heten. De negen initiatiefnemers zijn jonge Amsterdamse klimmers die elkaar kennen via de Amsterdamse Studenten Alpen Club (ASAC). “Klimhallen zijn bij uitstek plekken waar hechte gemeenschappen gevormd en in stand gehouden worden”, zo stellen zij. “Daarom willen wij deze klimhal omtoveren tot een community klimhal waarin de klimgemeenschap centraal staat.”

Om de plannen mogelijk te maken begint komende week een crowdfunding, die minimaal 150.000 euro moet opbrengen. Ook zijn vrijwilligers nodig om te helpen met de verbouwing. De Thuisrots hoopt in november de deuren te openen. 

DeWestkrant