Dry January met alcoholvrije bierkaart bij Frits in De Baarsjes

(beeld: Frits)
Hoogstins2024

Na de overdaad van december kun je bij Café Frits in de Jan Eef op adem komen bij alcoholarme en alcoholvrije bieren plus groener dan groene happen. Zondig, maar doe het braaf!

Dry January is een Brits initiatief dat in hoog tempo de wereld verovert. Ook in Nederland wordt het steeds populairder om het nieuwe jaar met een alcoholvrije maand te starten. En dat is niet zo gek: een maandje droogstaan is een ideale manier om de overtollige kerstkilo’s aan te pakken en om je weer even bewust te worden van je alcoholinname per maand.

Lowlander 0.00 Wit
Bij Café Frits in De Baarsjes vonden ze dat zo’n goed idee, dat ze hun drankvoorraad hebben aangepast. In januari pronkt de wisselkaart van deze geliefde burgerbar met verschillende alcoholarme en alcoholvrije bieren, stouts en ipa’s. Zo kun je verantwoord laaggaan met een Riedenburger Brauhaus Dinkel-Radler, een mix van alcoholarm speltbier, agave en citroensap (<0,5%). Dan wel een Lowlander 0.00 Wit, witbier met sinaasappel- en citroenschil (0,0%) of een Big Drop Stout, donker bier met tonen van koffie, cacao en een vleugje vanille (0,5%). Alleen al om de naam zou ik de Mikkeler Weird Weather Hazy IPA willen bestellen, een alcoholarme New England IPA uit Denemarken (0,3%).

Vega plank
In stijl met deze brave dranken, kun je ook verantwoord snacken. Zo serveert de chef een speciale vegetarische maandburger. De vega plank (22,50 euro) is ook van de partij: kaas, groente, noten en meer. Ben je een hardcore carnivoor, houd je dan in ieder geval in qua koolhydraten en bestel een skinny burger: een burger zónder brood, maar met rode ui, kropsla en tomaat. Knaag je zo een weg naar 1 februari, de dag dat ‘onze’ Frits zijn vijfde verjaardag viert!
http://www.frits-amsterdam.nl/Frits/home.html

 

DeWestkrant