Een belevenis ’to go’ van de Natureluur

Zo ziet de afhaalbelevenis van De Natureluur eruit (beeld: De Natureluur)
Hoogstins2024

De schoolvakanties bij De Natureluur in het Sloterpark zaten altijd boordevol activiteiten. Maar ja, corona. Daar is iets op verzonnen: de afhaalbelevenis.

“We hebben ons laten inspireren door de afhaalmogelijkheden van de horeca en zijn zo op de afhaal belevenissen gekomen”, vertelt Koos Marinus van de Natuurkamer. Een afhaalbelevenis is een pakketje met allerlei materialen en een instructie zodat de deelnemers zelfstandig aan de slag kunnen. Kinderen kunnen kiezen uit: vuurmaken zonder lucifers, waterdiertjes zoeken, pindaslinger maken, een zintuigentocht, pijl en boog maken, wilde kruidenboter maken en een natuurbingo.

Via tijdsloten meldden vijf kinderen en twee begeleiders zich aan, en konden vervolgens een belevenis afhalen bij een loket. Een groot succes, aldus de organisatie. Al na een halve dag waren alle belevenissen uitverkocht.

Gezien het grote succes, overweegt De Natureluur de belevenissen weer terug te laten komen en structureel aan te gaan bieden. Belangstellenden moeten hiervoor de website en social media van de Natuurkamer en de Natureluur in de gaten houden.