(Nieuw-)West is nu één grote speeltuin

Natureluur, Sloterpark (foto: Koos Marinus)
Hoogstins2024

Ook deze herfstvakantie struikel je bij ons over de activiteiten voor kinderen. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, helpen we je op weg.

Elke schoolvakantie organiseren de Natuurkamer en de Natureluur in het Sloterpark (natuur)activiteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook deze herfstvakantie is er weer van alles te doen op 19, 20 en 21 oktober van 12.00 tot 16.00 uur nabij gebouw de Drijfsijs. Kinderen kunnen workshops volgen, zoals koken boven het kampvuur of een herfsthanger maken. Ze kunnen op survivaltocht gaan, een mini-bieb bouwen, vrij timmeren of aan de slag gaan in de knutseltent.  Ook cultuurliefhebbers komen aan hun trekken. Zo komt er een improvisatietheater op bezoek. Voor hongerige of dorstige kinderen zijn er onder meer maiskolven van de barbecue en warme chocolademelk van boven het kampvuur.

Van Eesterenmuseum
Bij het Van Eesterenmuseum aan de Noordzijde kunnen kinderen op 19, 20, 21, 23 oktober van 14.00 tot 16.00 uur spelen, knutselen én de avonturen van Mouna en Milan ontdekken. Via workshops gaan de kinderen op reis. Ze horen verhalen, bewegen erop los en maken muziek. De workshops staan open voor alle leeftijden, maar zijn het leukst voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Plein ‘40-45
Ook in Nieuw-West, maar dan op Plein ‘40-’45: de Afvalspelen van 19 tot 23 oktober. Van 10.00 tot 17.00 uur zijn er dan allerlei leuke en leerzame activiteiten omtrent zwerfafval voor kinderen en volwassenen, zoals knutselactiviteiten, een bingo en een afval-estafette.

En dan in West
Natuurlijk is er in West ook zat te doen, bijvoorbeeld bij De Terrasmus in het Erasmuspark. Zo staat er op 19, 20 en 21 oktober een grote tent in het park. Van 11.00 tot 19.00 uur is daar veel te beleven: goochel-hoeden maken en versieren, tassen naaien, diepzeemonsters maken. Liever kijken dan doen? Op naar het Stenen Hoofd op de Westerdoksdijk voor een muziektheatervoorstelling van jeugdtheater De Krakeling: Jonas de Walvis, nog tot en met 24 oktober (8+, 14.30 uur).