Bouw ‘Wiltzangh’ van start

Nouzha Abayahya, die de symbolische eerste steen legde, is een toekomstige bewoonster van de woongroep voor oudere migranten.
Hoogstins2024

Op 18 oktober is het startschot gegeven voor de bouw van het gebouw Wilthzangh in de Kolenkitbuurt. De Wiltzangh is het laatste project in de vernieuwing van de Kolenkit die Eigen Haard de laatste jaren heeft uitgevoerd.
In de Wilthzangh komen 65 sociale huurwoningen, waarvan er 24 bestemd zijn voor een migrantengroep voor ouderen. In het naastgelegen gebouw Flierefluiter maakt de woningcorporatie op dit moment 61 woningen in het middensegment huur. Dit is het laatste sociale huurwoningenblok dat Eigen Haard in het
 nieuwe Middengebied van de Kolenkit bouwt. Als deze woningen begin 2023 zullen zijn opgeleverd staat er een volledig nieuwe wijk. De meer dan 700 nieuwe woningen vervangen de oorspronkelijke 361 jaren vijftig woningen.  Ook heeft de Bos en Lommerschool een nieuw onderkomen gekregen en is de openbare ruimte volledig vernieuwd. De vernieuwing van de Kolenkitbuurt is tot stand gekomen in een samenwerking met bewoners, stadsdeel West, ontwerpers en de bouwers.

 

DeWestkrant