Erepodium voor urban sports

Foto: Urban Sports Week Amsterdam.
Hoogstins2024

Op 22, 23 en 24 oktober zijn er op drie locaties in de stad competities in het kader van de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). De drie locaties zitten in West (Centrale Markthal), Nieuw-West (House of Urban Sports, HUS) en in Noord (Skatepark Noord). Het aanbod varieert van wedstrijden inlineskaten en skateboarden tot potjes 3×3 basketball.
Zaterdag 23 oktober draait het bij HUS aan de Willinklaan om inlineskaten, BMX’en  en breaking, oftewel: een competitieve vorm van breakdance. In de Centrale Markthal op het Food Center Amsterdam staan dan freerunning, skateboarden, 3×3 basketball en futsal, zaalvoetbalcentraal. Op zondag de 24ste gaan BMX’ers los in Nieuw-West en wordt er in West aan futsal, 3×3 basketball en freerunning gedaan. Het complete programma vind je hier.
Volgens de organisatie geeft USWA topsporters een passend stedelijk podium om hun skills te laten zien en is het voor fans een unieke kans om de beste nationale en internationale atleten in actie te zien. Amateur-deelnemers krijgen ook ruim baan om hun kunsten te vertonen.