Ex-kapper opent Café Saté in Westerpark

Foto: Richard Mooyman.
Hoogstins2024

Brasserie de Groot op het Hugo de Grootplein is niet meer. Daarvoor in de plaats komt Café Saté. Driemaal raden wat je daar eet!

In het pand waar tot voor kort Brasserie de Groot zat, wordt hard gewerkt. Onder meer aan een ‘een waanzinnige nieuwe verbrede bar’ en ‘wall art’. Work in progress,dus. Maar het is de bedoeling dat deze nieuwkomer op het Hugo de Grootplein half november open zal gaan. Vanaf dat moment zal je je tanden kunnen zetten in de specialiteit van Café Saté.

Jani Hair & Beauty
Buurtbewoners hadden het al over de eigenaar van de zaak. Het zou een volkszanger uit de Jordaan zijn. Op social media werd Tjerk Rademaker, ook bekend als The Singing Chef, gefeliciteerd met het café. Het zit echter compleet anders. De eigenaar van Café Saté is een kennis van The Singing Chef, namelijk: Jani Beemster. Tot voor kort bestierde deze kapper Jani Hair & Beauty in Alkmaar, maar op vakantie in Griekenland besloot hij om iets anders te gaan doen: “Zoals Loetje de lekkerste biefstukken van Amsterdam verkoopt, ga ik de beste sateetjes van de stad verkopen.”

Fijne ontmoetingsplek
Deze sateetjes zullen worden geserveerd in een ‘sophisticated omgeving’. Café Saté moet een ‘fijne ontmoetingsplek’ worden, eentje waar je terecht kan voor ‘saté en more’. Bij dat ‘more’ moet je denken aan wijn en muziek – misschien af en toe zelfs live. Jani broedt nog op de details. Ik ben benieuwd of The Singing Chef er komt optreden. In november sta ik als eerste voor de deur om poolshoogte te nemen.

 

 

 

DeWestkrant