Eten in de achtertuin van West

Hoogstins2024

Eten tussen het groen, met op de achtergrond gemekker van schapen. En dat voor vijf euro. Dat riep wel wat vraagtekens op. Tijd om het menu (op woensdag en vrijdag) van Buurtboerderij Ons Genoegen uit te testen.

Ons Genoegen is een naam die past bij wat de plek uitstraalt: één en al gemoedelijkheid. Kortom, de ideale plek om te genieten van het mooie weer en wat je doet vergeten dat je in Amsterdam bent.

Het was heerlijk weer vorige week woensdagavond. Ik besloot op tijd te gaan, voordat de tuin vol zou zitten. Het publiek dat op de boerderij afkomt is heel gemengd. Toch doet het merendeel denken aan verdwaalde hippies.

Wat er op het menu staat, is van te voren niet bekend. Wel mag je een keuze maken tussen vegetarisch, vis en vlees. Als hoofdmaaltijd heb ik vlees gekozen. Het blijkt een goede keuze.

De maaltijd begint met een simpele salade met gefrituurde sprotjes. Het is lekker, maar zonder de visjes zou de salade saai zijn. Daarna volgt de hoofdmaaltijd met gebakken pestokip, gegrilde groenten en rozemarijn aardappelen. De vegetarische versie is hetzelfde en heeft in plaats van kip basilicumtofu. De kip smaakt helaas niet heel bijzonder, maar dit geldt niet voor de gegrilde groenten en de rozemarijn aardappelen. Die maken de maaltijd af. Het toetje is lekker fris. Vanille-ijs, met een toefje slagroom en meloen en mangostukjes erbij.

Opvallend is het tempo tussen de maaltijden. Na elke ronde zit enige tijd rust, wat voor een ontspannen sfeer zorgt.

Buurtboerderij Ons Genoegen is een aanrader, zeker met lekker weer. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, wel simpele en lekkere maaltijden. Onder het genot van een bio-wijntje waande ik me even in de natuur en niet in Amsterdam. Leuk detail: het is een werkplek voor veel ‘kwetsbare’ Amsterdammers, zoals op de website staat vermeld.

Je kunt niet alleen voor een diner maar ook voor een ontbijt, lunch of borrel terecht bij Ons Genoegen. De boerderij is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur.

 

 

 

DeWestkrant