Fa. Speijkervet stopt ermee

(Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Fa. Speijkervet houdt ermee op. Het restaurant aan de Admiraal de Ruijterweg sluit zondag de deuren. De eigenaren Matthias en Lennard van der Nagel willen het na 4,5 jaar wat rustiger aan gaan doen.

Het restaurant behoorde tot de voorhoede van ’nieuw ruig’, waarbij wordt gewerkt met pure en regionale producten. Bovendien gebruikt Fa. Speijkervet vanaf de opening in 2012 dieren van kop tot staart, zoals vroeger. De koks verwerken alle delen van het beest in gerechten.

De afgelopen jaren lokte het restaurant eetliefhebbers uit de hele stad naar De Baarsjes. Fa. Speijkervet stond zo mede aan de basis van de hernieuwde opbloei van de buurt.

Het besluit om te stoppen was moeilijk, zo schrijven de broers Matthias en Lennard op Facebook. ’’Na lange avonden praten, discussiëren, huilen, drinken en eten, kwamen wij erachter dat we meer rust willen, en meer tijd in ons gezin willen steken.’’

Het restaurant krijgt nieuwe eigenaren, een nieuwe naam en een andere inrichting. De broers gaan wel door met hun andere restaurant, Fa. Pekelhaaring in de Van Woustraat in De Pijp.

DeWestkrant