Overwinningsfeest Marokko op Mercatorplein loopt uit de hand

Het Mercatorplein zondag. (Foto De Westkrant)
Hoogstins2024

Fans van het Marokkaanse voetbalelftal zijn zondagmiddag naar het Mercatorplein gekomen om de overwinning op België te vieren. De politie zette een deel van de Jan Evertsenstraat af voor autoverkeer. Tram- en busverkeer werd omgeleid. ’s Avonds ontstonden er ongeregeldheden en werd de ME ingezet. 

Op het kruispunt met de Hoofdweg verzamelden zich honderden supporters na de overwinning met 2-0 op België tijdens het WK voetbal. Later sloeg de sfeer om. Enkele aanwezigen staken zwaar vuurwerk af. Later waren er ook brandjes en een deelauto ging in vlammen op. Ruiten van een supermarkt en bloemenstal werden vernield, aldus de politie. 

Rond 19.45 uur besloot de driehoek om de Mobiele Eenheid in te schakelen om een eind aan de rellen te maken. Daarna werd het volgens de politie snel rustig. De politie heeft één aanhouding verricht en sluit meer aanhoudingen niet uit. De recherche onderzoekt de incidenten.

De politie is aan het bekijken welke maatregelen worden getroffen op donderdag, als het voetbalteam van Marokko opnieuw speelt.