Sintcadeaus koop je hier

Duurzame cadeaus van Cascoland.
Hoogstins2024

In West vind je alles wat je nodig hebt, dus ook cadeaus voor Pakjesavond. Bij deze zes adressen moet je zijn.

1. Cascoland, Piet Paaltjespad
Op initiatief van deze organisatie maken bewoners van de Van Deysselbuurt in Nieuw-West duurzame buurtproducten. Zo maken ze chutneys, zuurtjes, salsa’s, sambals, sauzen, soepen, jams en compotes van de opbrengsten van de Fruittuin Van Moerkerken en van Geredde Groeten & Fruit, voedseloverschotten van de markt op Plein ’40-’45. De verkoop van deze conserven komt direct ten goede aan de buurtkoks die deze producten wekelijks inmaken in de ProefKas van Cascoland. De buurtkoks maken ook thuis gedroogde granola, azijnen en siropen in verschillende smaken, afhankelijk van de overschotten die ze krijgen. Interesse in de producten? Neem dan contact op via 06.5260.6667 of mail naar info@cascoland.com.

2. Fashion, Art Gallery Pop-Up Shop, De Hallen  
Zondag 27 november en volgend weekend wordt de I Love Ilustration Gallery in de Kleine Passage van De Hallen omgetoverd tot een schatkamer vol betaalbare kunst- en modecadeaus (t-shirts, sieraden, borduurwerk, design). Kom langs tussen 12.00 tot 18.00 uur.

3. Gutmensch Scheurkalender Pop-Up Store, Nassaukade
Een tijdelijke winkel met een hoofdrol voor een scheurkalender? Ja, zoiets kan alleen maar bij ons in West. Zondag 27 november kun je er nog terecht van 12.00 tot 17.00 uur, daarna is het over en uit. De kalender waar de pop-up om draait, is trouwens niet zomaar een boekwerkje. Ook deze editie van de Gutmensch Scheurkalender biedt namelijk weer ‘advies, houvast, argumenten, achtergronden en grappen van journalisten, schrijvers, cabaretiers, cartoonisten en fotografen, om het debat over verrechtsing, migratie en de precieze verschillen tussen Oekraïense en Afghaanse vluchtelingen elke dag toch weer fris aan te kunnen’.

4. Salon, Art & Design Pop-Up, De Hallen
Op zondag 27 november presenteren zes lokale kunstenaars van 12.00 tot 18.00 uur hun werk bij Studio Hesther. Reken op foto’s, keramiek, illustraties en sieraden. Behalve deze salon in de Kleine Passage van De Hallen is er ook een markt met kunst- en designcadeaus.

5. The Maker Market, De Hallen
Zondag 27 november van 12.00 tot 17.00 uur is er weer een markt in de Passage van De Hallen. Jonge, creatieve ondernemers lichten hier met liefde hun duurzame creaties toe. Kleding, interieurspullen, delicatessen; je vindt het allemaal.

6. Sinterklaas Market, Westergas
Op de valreep heb je nog een goede kans om cadeaus te scoren. Op zondag 4 december neemt de Sint zijn roetveegpieten om 14.00 uur mee naar het Westerpark. Ook neemt hij  tientallen ondernemers mee. Je vindt op de Sinterklaas Market dan ook kraampjes met speelgoed, interieur spullen, keramiek, mode, sieraden, design, vintage, boeken en kids’ kleding. Kom niet alleen shoppen, maar neem ook ongewenste (schoen)cadeautjes mee en laat die achter voor kinderen van de Voedselbank. De markt is open van 12.00 tot 18.00 uur.