Femke was here: ‘Let’s blend’

Burgemeester Femke Halsema bekijkt haar graffitti. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

‘Lets blend’. Laten we mixen. Die boodschap liet burgemeester Femke Halsema vanochtend achter op een bouwschutting bij Plein ’40-’45. Daarna ging ze in gesprek met bewoners en ondernemers uit Nieuw-West over hoe zij hun buurt ervaren. Naast Geuzenveld-Slotermeer bezoekt de burgemeester vandaag ook de Wildeman- en Blomwijckerbuurt in Osdorp.

Het is de bedoeling dat ook bewoners en ondernemers met graffitti wensen op de schutting langs de Burgemeester de Vlugtlaan achterlaten. Op deze Positive Vibes-schutting is een enorme pauw afgebeeld, met vissen eromheen. Kunstenaar Benjamin Benrakad begeleidt de productie. 

Het plein vormt het ontmoetings- en winkelcentrum van Geuzenveld-Slotermeer. Het gaat om een van de 19 zogenoemde ‘ontwikkelbuurten’ in Nieuw-West. Dit zijn achterstandsbuurten waar verbeteringen plaatsvinden bij woningbouw, openbare ruimte en sociale voorzieningen, aldus stadsdeel Nieuw-West.

Bewoners, ondernemers en experts hebben eerder ideeën ingediend voor een gezamenlijk toekomstbeeld voor Plein ’40-’45. Hieruit is de buurtcoalitie Wij zijn Plein’40-’45 ontstaan, een Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) en de online buurtcommunity Toekomst Plein ’40- ’45. 

 

DeWestkrant