Foto-expositie ‘FEMICIDE’ in Osdorp

Vrouwenmoord: wat zijn de rode vlaggen?

Hoogstins2024

Elke acht dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord, meestal door haar (ex-)partner en bijna altijd omdat ze besluit uit de relatie te stappen. Van woensdag 15 mei tot en met maandag 3 juni is de expositie ‘FEMICIDE’ te zien in Osdorp en zijn er verschillende activiteiten om dit onderwerp onder de aandacht te brengen.

De expositie toont twaalf portretten en verhalen van vrouwen die door hun (ex-)partners om het leven zijn gebracht, verteld door hun nabestaanden. “We kunnen haar niet meer redden, we kunnen wel ons verhaal vertellen en andere vrouwen waarschuwen voor femicide”, aldus de nabestaanden.

Doel
Het doel van deze expositie is om rode vlaggen/signalen onder de aandacht te brengen, het brede publiek te informeren en tips vanuit de nabestaanden mee te geven aan slachtoffers, omstanders, professionals en de samenleving. In de hoop hiermee vrouwen in gewelddadige relaties te waarschuwen, hen te motiveren om met de juiste hulp hieruit te stappen en het aantal slachtoffers van femicide terug te dringen.

Locatie
De tentoonstelling is gratis te zien bij buurthuis De Serre aan de Pieter Calandlaan 258 in Osdorp. Kijk hier voor meer informatie over de expositie.