Gemeente kijkt naar alternatief voor ‘ongezellig beton’ J.P. Heijestraat

De fietspaden in de J.P. Heijestraat zijn geblokkeerd met hekken en betonblokken. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins

De gemeente gaat kijken of de fietspaden in de J.P. Heijestraat op een andere manier kunnen worden afgezet. Eind vorige week zijn hekken, betonblokken en veel borden geplaatst, waardoor de winkelstraat in Oud-West volgens critici een grimmige uitstraling heeft gekregen. 

Bewoners en ondernemers hebben over het uiterlijk van de afzettingen geklaagd bij de gemeente, zo bevestigt een woordvoerder van wethouder Sharon Dijksma (verkeer en vervoer). “Het projectteam neemt contact met hen op om te zien wat we eraan kunnen doen.”

Bloembakken
De J.P. Heijestraat is een van de eerste straten die tijdelijk worden aangepast om fietsers en voetgangers meer ruimte te geven in verband met coronamaatregelen. De fietspaden zijn voetpad geworden. “Moet het echt met zoveel ongezellig beton en dat woud aan borden en hekken?”, aldus een reactie op Facebook. “Beetje gezelliger zou toch leuker zijn? Bloembakken ofzo?”

Best eng
Ook bestaan er zorgen over de veiligheid, nu fietsers tussen de auto’s op de rijbaan moeten rijden. De Fietsersbond Amsterdam noemde de ingreep in de J.P. Heijestraat eerder ‘best eng met parkeerstrook, vrachtauto’s en beperkte ruimte. Vooral voor kwetsbare fietsers’.