Veel toeloop bij opening café Gebrouwen door Vrouwen

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

De leukste straat van West heeft er sinds 1 maart weer een toffe zaak bij: De Bar van bierbrouwers Do en Tessel de Heij.

Er stond nog net geen file voor de deur van de J.P. Heijestraat 119D, maar het liep wél behoorlijk storm op dag twee van het openingsweekend van De Bar van Gebrouwen door Vrouwen. In het pand waar ooit café Frieda zat, gingen flink wat bierglazen rond, terwijl bierbuiken ver te zoeken waren. De sober ingerichte ruimte liep over van strakke kapsels, limited edition-sneakers en fraai gesneden spijkerbroeken. Dit leek het moment te zijn waarop tout 20+ tot 35 op had gewacht. Eindelijk hadden de ‘bierbrouwende’ zusjes Do en Tessel de Heij dan hun eigen stek. Ook wij van De Westkrant konden niet wachten tot het zover was, in de opmaat ernaartoe schreven we er al over.

In bier bereide kip
Tussen het graaien van schalen vol bitterballen door, lurkten de bezoekers aan de Bloem Blond, Gember Goud, Tricky Tripel en ander bieren uit de brouwerij aan de Nieuwe Hemweg. Naast hun eigen bier gaan de zussen ook bier van andere brouwers schenken, zoals een IPA, sour ale en een dubbel, bieren die ze zelf (nog) niet in hun assortiment hebben. In hun bar staan borrelhappen opgelijnd, waaronder een proeverij van bitterballen. Shared dining is het motto van de avondkaart. Kleine gerechten om te delen, dus. Bier loopt als een rode draad door het menu. Zo kun je op zeker in bier bereide kip verwachten.

https://www.facebook.com/De-BAR-Gebrouwen-door-Vrouwen-283648105601170/

DeWestkrant