Frankie’s Corner in de J.P. Heije wordt Björn Burgers

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

In het pand waar ooit Frankie’s Corner zat, wordt flink geklust. Nog even en je kunt er ‘zonder schuldgevoel genieten’ van fastfood.

Af en toe ben ik echt een baby en baal ik ervan dat dingen veranderen. Zo zag ik totaal niet aankomen dat Frankie’s Corner in de J.P. Heijestraat er op een dag niet meer zou zijn. In juni van dit jaar was het zover. Echt jammer!

Cranberrykoeken en geouwehoer
Frankie en zijn team schonken jarenlang koffie en belegden broodjes. Ook gingen er bij hen zoetigheden over de toonbank. Ik heb er ik talloze cranberrykoeken verorberd. Tussendoor ouwehoerde ik me suf met Frank of een van zijn collega’s. Stuk voor stuk waren ze altijd in voor een praatje. In Frankie’s Corner kende gezelligheid geen tijd en was vrolijkheid troef. Dát was wat de zaak uniek maakte, samen met het no-nonsense aanbod in de vitrine.

Vertrouwd gezicht
Ik was zeker niet de enige die moeite had met Frankie’s vertrek. Op de Facebook-pagina van De Pieter Heijestraat stapelden de berichtjes zich op. “Superjammer, zulke lieverds.” “Aaah! Was voor mij en mijn kleinzoon een vaste stop als hij bij mij was. Hij een ‘sappie’ met wat lekkers en ik een kopje koffie.” “Wat jammer, zo’n vertrouwd gezicht dat verdwijnt.” “Frank, z’n vrouw en het hele team zijn het cement van de J.P. Heije: iedereen kwam er, altijd een praatje, altijd gezellig, altijd lekkere dingen. (…) De JP zal nooit meer hetzelfde zijn zonder jullie.”

Vega(n) fastfood
Verschillende mensen waren bang dat er weer een keten zou komen en riepen op kleine, lokale ondernemers in de straat te steunen. Inmiddels is duidelijk wat er voor Frankie’s Corner in de plaats komt, namelijk: Björn Burgers, een restaurant dat is gespecialiseerd in vega(n) fastfood. De signature burger is hier de Björn met (vegan) cheddar, gekarameliseerde uien, augurk, tomaat, sla en crunchy uitjes op een broodje (11 euro). Behalve burgers worden er ook salades en loaded fries verkocht, naar keuze met gado gado, gyros zatziki of nacho’s.

Legendarisch team
Deze snackbar anno 2021 zit al in Breda. De zaak in Amsterdam is dus vestiging nr. 2. In het pand wordt druk geklust om de zaak klaar te stomen voor de opening. Vanaf dat moment kun je er ‘genieten zonder schuldgevoel’. Ik hoop dat iedereen zich er thuis zal voelen en dat je er eindeloos kunt ouwehoeren. Frankie en zijn team waren legendarisch. De medewerkers van Björn moeten niet raar opkijken als er nog regelmatig mensen komen vragen waar die schatten toch zijn gebleven. Ik ben er ook heel benieuwd naar.