Opening weggeefwinkel 2.0 in Slotermeer

Hoogstins2024

Op 11 november van 10.00 tot 14.00 uur is de feestelijke opening van de Weggeefwinkel Slotermeer aan de Burgemeester de Vlugtlaan 59. Iedereen is welkom om gratis te winkelen voor kleding, schoenen en speelgoed.
De Weggeefwinkel zat eerst in de Lodewijk van Deysselstraat. Volgens de initiatiefnemer zit het nieuwe pand op een betere locatie. De verhuizing en de verbouwing is mede mogelijk gemaakt door geld uit het Buurtbudget van de gemeente.
De Weggeefwinkel is een initiatief van New Life West, een multiculturele kerk in stadsdeel Nieuw-West. Naast deze winkel runt de organisatie ook Buurtkeuken  Slotermeer, waar mensen terecht kunnen voor gratis lunches.
Bij de Weggeefwinkel wordt onder meer gratis kleding verstrekt. De behoefte daaraan is groot. Onlangs werd bekend dat Dress for Success uiterlijk eind maart uit het pand aan de Burgemeester de Vlugtlaan moet. Als de organisatie geen andere ruimte vindt, kunnen de medewerkers minima niet meer helpen bij het vinden van een baan. Verderop in BoLo moet Kledingbank West ook op zoek naar een ander pand.