Speelgoedruilkasten bij twee OBA’s in West

Ruilkast OBA De Hallen (foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Naast de openbare boekenkasten op straat, heeft West sinds anderhalve week ook twee speelgoedruilkasten. Ze staan in OBA De Hallen en OBA Mercatorplein. Kinderen van 1 tot 12 jaar kunnen er het speelgoed waarmee ze zijn uitgespeeld achtergelaten en dat inwisselen voor ander speelgoed. De spullen die de kinderen in de kast leggen, moeten wel schoon, compleet en veilig zijn. Voor de rest zijn er geen regels. “Kies jij 1, 2 of 3 dingen uit? Breng jij 1, 2 of 3 items? Alles en alles mag.”
Volgens initiatiefnemer Motherhood zit de waarde van deze kast ‘m in het feit dat dit speelgoed weer een nieuwe bestemming vindt en dat we leren ruilen, delen en recyclen.
Motherhood heeft een atelier en tweedehandsshop in de Kinkerstraat. De organisatie is bekend van duurzame projecten, zoals de Speelgoedruilmarkt in De Hallen (eerstvolgende datum: 27 november). Op zaterdag 13 (OBA Mercatorplein) en 27 november (OBA De Hallen) organiseert Motherhood interactieve sessies waarbij ‘juffrouw Peggy’ voorleest en met poppen wordt gespeeld. Kinderen leren er om goed voor hun spullen te zorgen. Na afloop krijgen ze een tweedehandscadeautje mee.

DeWestkrant