Een nieuwe kans voor oude winterkleding

Foto: De Nieuwe Anita
Hoogstins2024

Het is nu echt tijd om de zomerkleding in je kast te vervangen door winterkleding. Ben je sommige items zat, doe er dan wat slims mee.

Bij De Nieuwe Anita in de Frederik Hendrikstraat vieren ze dat ze vijf jaar geleden het eerste kledingruilfeest organiseerden. Dit lustrum is zaterdag 26 november in stijl gevierd. Het idee was dat bezoekers kleding pimpen in de KRF creative customise corner.

Stoelenproject
In plaats van oude kleding te pimpen, kun je het ook ‘gewoon’ weggeven en er anderen blij mee maken. Zoals we eerder schreven, kookt Nessie uit De Baarsjes sinds kort voor het Stoelenproject, de laagdrempelige avond- en nachtopvang in de Marnixstraat. Inmiddels is ze opgeklommen tot ambassadeur van dit initiatief en zamelt ze onder meer winterkleding in voor mensen die het niet breed hebben.

Hoodies
Wat er nodig is? Truien (ook hoodies), winterjassen, sokken en boxershorts. Tandpasta en tandenborstels zijn ook welkom. Je kunt haar een bericht sturen via Instagram of de spullen brengen bij de opvang aan de Marnixstraat 248. De opvang is maandag tot en met zondag open van 18.00 tot 8.00 uur. Op woensdag, zaterdag en zondag is het er het rustigst. Maar natuurlijk kun je ook op andere dagen langskomen.

Kringloopwinkels

De opvang grenst aan Westerpark. In deze buurt zijn verschillende kringloopwinkels die winterkleding kunnen gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld ‘de schatkist van de Nassaukerk’ vullen of langsgaan bij ‘de Bijenkorf van Westerpark’ aan de tweede Hugo de Grootstraat. Iets verderop, in Bos en Lommer, zat Kledingbank Amsterdam West, maar dit initiatief voor minder welvarende Amsterdammers zit nu in Nieuw-West, aan de Slimmeweg. Ook hier kun je kleding inleveren om je outfits een tweede leven te geven. Kijk hier voor meer info.