De kids van het Reparanderloket helpen je uit de brand

De superhandige kids van het Reparanderloket (foto: Joost Beets)
Hoogstins2024

Iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in november staat er een mobiel loket op het Hertspieghelplein in BoLo: het Reparanderloket. Word je helemaal gek van dat ene ding dat al tijden kapot is, maar waarvan je niet weet hoe je dat moet repareren? Relax! Leg dit probleem voor aan de handige buurtkinderen die achter het loket staan. Ze weten er vast raad mee en repareren het (een vergoeding is welkom). Bij slecht weer staat het loket er niet. Je kunt de te repareren spullen dan tussen 14.00 en 16.00 uur langs brengen bij het Werkplaatsje aan het Lidewijkpad 2. Of mailen naar info.werkplaatsje@gmail.com.
Stuk voor stuk zijn de klussers opgeleid bij het Werkplaatsje.  Bij dit schooltje worden kinderen begeleid bij timmeren en zagen, waardoor ze de meest uiteenlopende voorwerpen kunnen maken; van stelten tot zeepkisten.
Het Reparanderloket is een initiatief van het Werkplaatsje. Door te repareren voor buren wil dit schooltje een brug slaan tussen jongeren en bewoners. Het loket is mede mogelijk gemaakt met geld uit het gemeentelijk Buurtbudget. Het Werkplaatsje is in 2014 opgericht door kunstenares Tessa Hendriks.