Kledingbank weer onder de pannen

De oude locatie van Kledingbank Amsterdam West.
BoLo9juli

Oprichter Emmy Medik en haar collega Tanja hebben een nieuw pand gevonden voor Kledingbank Amsterdam West: Slimmeweg 7C. De zaak in Nieuw-West is bereikbaar met bus 195 vanaf Station Lelylaan. Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur.
De dames zijn nu bezig met de inrichting van het pand. En dat is niet zomaar een pand: “Geen leegstandsbeheer, maar echt van ons.” Ze hopen de week na Sinterklaas open te gaan. Op social media regent het positieve reacties. “Fantastisch. Gefeliciteerd.” “Yes, ik kan niet wachten.”
Voorheen zat de kledingbank aan de Admiraal de Ruijterweg in Bos en Lommer. Eerder schreven we al dat ze het pand moesten verlaten en dat ze om dit te voorkomen een donatie-actie op poten hadden gezet. Toen ze toch de ruimte moesten verlaten, zaten ze er ‘emotioneel even helemaal doorheen’. Ondanks hun vermoeidheid  bleven ze doorvechten; ooit zou er een nieuwe locatie komen. “Een plek waar Tanja en ik iedereen weer mogen verblijden met een vriendelijk gezicht en een babbeltje, waar iedereen zich wederom thuis gaat voelen.”

Hoogstins