West Kleedt Aan is weer onder de pannen

West Kleedt Aan in actie op het Bos en Lommerplein. Foto: Facebook.
Hoogstins2024

Op 25 augustus werd bekend dat West Kleedt Aan van West naar Nieuw-West verhuist. De organisatie zamelt kleding in voor mensen met een smalle beurs en verstrekt die gratis op onder meer kledingmarkten. Eind juni schreven we in dit stuk dat West Kleedt Aan in de knel zat omdat de opslag voor tweedehands kleding in Bos en Lommer vanaf augustus niet meer kon worden gebruikt.

Initiatiefneemster Esther Rovers was dringend op zoek naar een nieuwe plek en heeft die nu gevonden bij B. Amsterdam, een complex met co-work plekken, kantoren en eventzalen in Nieuw-West. B. Amsterdam, dat ooit een IBM-fabriek was, bestaat uit drie gebouwen. Twee ervan zitten aan de Johan Huizingalaan en één iets verderop, aan het John M. Keynesplein.

Esther kwam bij B. Amsterdam terecht via UseSpace, een bedrijf dat sociale initiatieven helpt bij het vinden van ruimte in onder meer kantoorgebouwen die ’s avonds en in de weekenden niet gebruikt worden. Toen Esther tijdens een vergadering van de stadsdeelcommissie het bestuur inlichtte over de situatie van West Kleedt Aan, kreeg ze de tip om contact op te nemen met UseSpace. Dit bleek een gouden tip te zijn.

“Het tweede deel van 2023 wordt één groot avontuur vol positieve vibes en veerkracht”, zegt Esther. Ook laat ze weten dat ze weer kleding aannemen. “Stuur ons een mailtje (WestKleedtAan@gmail.com) of DM via Facebook of Instagram om een afspraak te maken.”

DeWestkrant