Dakloosheid dreigt voor West Kleedt Aan

Foto Facebook
Hoogstins2024

De organisatie West Kleedt Aan zit in de knel nu de opslag voor tweedehands kleding in Bos en Lommer vanaf augustus niet meer kan worden gebruikt. Initiatiefneemster Esther Rovers is dringend op zoek naar een nieuwe plek.

West Kleedt Aan verstrekt gratis ingezamelde kleding op onder meer op kledingmarkten aan mensen met een smalle beurs. Behalve dit sociale aspect speelt ook duurzaamheid een rol: de berg textielafval wordt zo verminderd.

De organisatie heeft nu opslagruimte bij de Stichting Burgerhart aan de Sara Burgerhartstraat. Vanwege een renovatie moet West Kleedt Aan daar al in augustus weg zijn. Een tijdelijke ruimte is nodig tot februari 2024. Daarna kan West Kleedt Aan terugkeren, maar dan moet er ook huur worden betaald. 

“We hebben helaas nog geen andere plek gevonden, ook nog geen tips of aanbiedingen gehad”, aldus Rovers. “Opslagruimte voor sociale organisaties zonder groot budget is al jaren een groot probleem in Amsterdam.” 

Ze is op zoek naar een droge opslagruimte van minimaal 25 m2, toegankelijk voor vrijwilligers. Voor tips: westkleedtaan@gmail.com

DeWestkrant