In de J.P. Heijestraat shop je het slimst

Gebrouwen door Vrouwen in de J. P. Heijestraat. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Het winkelaanbod in de J.P. Heijestraat is om te zoenen. Nu de ondernemers ook nog eens met kortingen strooien, heb je een extra reden om er je (Sinterklaas)boodschappen te doen.

In oktober was er elke zaterdag straattheater. Je kon er dan zomaar een heks op een bezemstemsteel tegenkomen of sprookjesfeeën op stelten. Toen Martine van De Westkrant afgelopen zaterdag in de J.P. Heijestraat was, wist ze niet wat ze zag. “Bijna alle tenten hebben een kraampje. Je kunt er bijna een walking dinner doen.” Op de donderdag dat ik er ben, is het vooral coffee to go dat de klok slaat. Maar dat wil niet zeggen dat er verder niets is te beleven: de maand december staat in het teken van de winter, de feestdagen én speciale aanbiedingen.

Mini-warenhuis
De ondernemers van de J.P. Heijestraat hebben namelijk een boekje uitgebracht met kortingsbronnen die de hele maand geldig zijn. De boekjes liggen bij de kassa van de winkels. Ik vond mijn exemplaar bij Holy Ravioli, waar ze nog ‘zat boekjes’ hebben. Het bonnenaanbod is behoorlijk gevarieerd. Wat nogal logisch is: de straat heeft het breedste winkelaanbod van West. De bewoners in deze straat hoeven niet per se naar de AH voor hun dagelijkse boodschappen, maar kunnen onder meer aankloppen bij een kaaswinkel, groenteboer en bloemenzaak. Cadeauwinkels zijn er ook in overvloed, zoals Food Store G’ in West en Johnny at the Spot, een mini-warenhuis.

Partytent
In de J.P. Heijestraat kun je ook je fiets laten maken of je haar laten knippen. Mocht je klusadvies nodig hebben of iets voor je tuin willen kopen, dan moet je snel zijn. Een van ‘de veteranen’ in de straat, De Verftent, houdt een ‘totale opheffingsverkoop’. Met korting kun je ‘alle op voorraad zijnde artikelen’ kopen, waaronder een partytent ‘voor als er weer party’s zijn’.

Indofood
Op culinair gebied kun je er ook moeiteloos aan je trekken komen. Naar verluidt vind je hier het meest diverse culinaire aanbod van alle straten in Amsterdam. Dat aanbod is overigens nogal aan verandering onderhevig. Bagelbakkerij Flo’s Appetizing en de Pitabar behoren tot de laatste nieuwkomers. Om door de coronacrisis te komen, verzinnen de ondernemers geregeld wat nieuws. Zo verkoopt Gebrouwen door Vrouwen nu behalve borrelpakketten ook Indofood – gado gado to go – op woensdag tot en met zondag, gemaakt door Go Go Gado Gado. Ook zal er vanaf 5 december een kraam voor de deur van Holy Ravioli staan. “We willen klanten dan laten kennismaken met onze kerstspecialiteiten.” Ravioli met tonijn, coquille en zeewier of met kersenbrutbier en gestoofd rundvlees? Erg benieuwd hoe dat smaakt!