Vernieuwing station Lelylaan later klaar

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Voor de vernieuwing van station Lelylaan hebben rijk en regio in totaal 71 miljoen euro uitgetrokken. Het project moet in 2025 klaar zijn. Dat is twee jaar later dan waarvan eerder sprake was in een visiedocument waarmee het college van B en W vorig jaar instemde.

Het station heeft een niet al te beste reputatie, onder meer op het gebied van sociale veiligheid en verblijfskwaliteit. De reizigerswaardering voor station Lelylaan is al jaren lager dan gemiddeld.

Rijk en regio hebben afgesproken dat er in 2025 een vernieuwd stationsgebouw staat waar reizigers zich prettig en veilig voelen. Dit melden minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). 

Ook de nieuwe fietsenstalling wordt in 2025 opgeleverd. Eerder was sprake van 2022 als streefjaar. De verbindingen op station Lelylaan worden aangepakt zodat trein, bus, metro beter op elkaar aansluiten, zo stellen de bewindslieden. 

DeWestkrant