Groene parkeervakken doen het prima

De twee groene parkeervakken op de Overtoom. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De proef met groene parkeervakken op de Overtoom pakt goed uit. Na zestien maanden liggen de twee vakken er nog altijd goed bij, zo concludeert Bureau Binnentuinen in een evaluatie. “Ze hebben alle seizoenen prima doorstaan. Zelfs met de extreme weersomstandigheden van afgelopen jaar.”

De parkeervakken bieden niet alleen een groene aanblik, maar voeren ook regenwater makkelijker af. Ook kunnen ze volgens Bureau Binnentuinen een rol spelen bij hittereductie in de stad en opname van het broeikasgas CO2. 

Het gaat om een pilot die mogelijk was door steun van inwoners van West. Zij stemden in het kader van West Begroot in 2019 voor het project, zodat er geld was om de proef te doen. Gekozen werd voor de Overtoom, omdat daar forse problemen zijn met regenwater. Het gaat om twee elektrische oplaadplekken ter hoogte van nummer 194. 

Bureau Binnentuinen adviseert om groene parkeervakken op zoveel mogelijk plekken in de stad toe te passen, om te beginnen bij oplaadplekken en plekken voor kort parkeren.

DeWestkrant