Han’s Aziatische high tea is een smaakspektakel

(beeld: Umami by Han)
Hoogstins2024

Umami by Han is niet zomaar een zaak op de Overtoom, maar onderdeel van een imperium met diverse culinaire concepten, waaronder de Aziatische High Tea van Han Ting Bistro.

De afgelopen dagen werd ik geregeld op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn transport. Door het barre weer duurde het wat langer dan normaal voordat ik mijn Aziatische high tea-boxen kon omarmen. Mijn eten moesten namelijk uit Den Haag komen. Het voelde alsof het hele bedrijf bezig was met mijn bestelling. Ik werd steeds met alle egards te woord gestaan. Superleuk; alsof ik een keizerin was.

Custardtaartjes
Gisteren hadden de dozen mijn paleis in Amsterdam bereikt. Ik stortte me erop als een hongerig dier. Wat erin zat? Je kunt beter vragen: wat niét? Yuzu-cake, macarons, popcorn, gemengde chips (cassavechips, zoete aardappelchips), bonbons, gemengde noten, custardtaartjes, anijsbrood, bao’s, verschillende soorten thee, zoals Golden Monkey en White Peony. Wat een traktatie! Ik begon zowat te kirren van plezier. Mijn vriend stuiterde vrolijk mee. Bye bye corona, wij gaan een tripje naar het Verre Oosten maken!

Flinterdunne ossenhaas
Terwijl ik popcorn in mijn mond propte en er knapperige sesambolletjes achteraan flikkerde, stoomde ik de bao’s klaar. Even besmeren met chilimayonaise, flink wat groente erop, daar bovenop zalm of ossenhaas; een kind kan de was doen. Vooral van het flinterdunne vlees ging ik uit mijn dak. Een prima opwarmer voor de volgende warme hap: het anijsbrood. Hop, in de oven, en daarna soppen in de soja-knoflookdip. Toffe combi, door de saus belandde ik in gedachten in het een of andere familierestaurantje ergens in een Chinatown. Snel maar mijn reislust stillen met de yuzu-cake, de chips en het custardtaartje! Zoet, zout, umami, het duizelde me van de smaken en texturen. Best knap van mezelf dat ik niet misselijk werd; te veel, te snel is niet echt slim. De gemiddelde lezer is vast beschaafder dan ik. In ieder geval krijgt hij of zij een waar spektakel. En dan te bedenken dat ik maar een poor man’s version had (45 euro voor twee, inclusief bezorgen). Er is namelijk ook een variant met champagne en kaviaar.

Valentijnsdiner
De box komt uit de keuken van Han Ting Bistro, net zoals het uitstekende Umami op de Overtoom een onderdeel van de Han Group. Sinds de coronacrisis heeft dit imperium een afhaal- en takeawayplatform: Hanting Delivery. Dit platform bestaat uit zes onderdelen, waar verschillende culinaire concepten onder vallen. Zo kun je bij Umami een Japanse curry scoren of een ‘sandwich in Japanse stijl met een fusiontintje’. Streetfood is ook een optie, zoals een zeevruchtensoep met kreeftenbouillon, zalm en garnalen of een gestoomd broodje met pekingeend, hoisinsaus en roomkaas. Mocht je nog niets voor Valentijnsdag hebben, dan kun je er een vier- of vijfgangendiner afhalen.

DeWestkrant