Groot indoor skatepark in Nieuw-West

Etalage van een winkel in De Clercqstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Op Sportpark Ookmeer in Nieuw-West komt een indoor skatepark. Dit House of Urban Sports wordt mogelijk door een subsidie van 95.000 euro van de gemeente Amsterdam. Het House of Urban Sports is geschikt voor skateboarden, inlineskaten, stuntsteppen en BMX-en.

De bouw is deze week gestart. Als de coronamaatregelen het toelaten, kan het in april worden geopend. Wethouder Simone Kukenheim (sport):”De Urban Sports scene blijft groeien in Amsterdam. Maar tot op heden ontbreekt het in Amsterdam aan een indoor skatepark waar iedereen zijn of haar sport kan beoefenen.” Het nieuwe centrum verlicht straks ook de druk op de populaire Urban Sport Zone op het Zeeburgereiland, aldus Kukenheim.

“Deze locatie wordt dé nieuwe sportieve en culturele hotspot van Amsterdam”, zo stelt Thomas Creemers van de stichting House of Urban Sports. Het skatepark van duizend vierkante meter komt in het oude gebouw van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Het centrum krijgt ook een klaslokaal en ruimte voor breakdance, buurtactiviteiten en horeca. De toegangsprijs voor vrij sporten wordt zes euro per persoon.