Daten en wandelend de horeca in West steunen

Café Toussaint in de Bosboom Toussaintstraat, een van de pleisterplekken van The Walk of Food. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Met je date of partner een wandeling maken door West en bij vijf restaurants en eetcafés een gerechtje ophalen om lopend op te eten. Met The Walk of Food bieden initiatiefnemers Margriet Vellinga (32) en Kim Bruin (40) de mogelijkheid om in de buurt wandelend de horeca te bezoeken én te steunen. 

Zelf zaten de twee door de coronacrisis ongewild vaker thuis. Vellinga is management-assistent, Bruin stewardess. Door de lockdown vonden ze het ook heel saai worden. Behalve een leuk uitje organiseren binnen de coronabeperkingen willen ze ook de horeca een hart onder de riem steken. 

De deelnemende zaken zijn Golden Brown Bar (beginpunt in de J.P. Heijestraat), Café Toussaint, Bar Mimi, Bar Bistro Bellemi en restaurant Pastai. “Geen grote ketens, maar keihard werkende ondernemers die heel enthousiast meedoen”, zegt Vellinga. De wandeling is vier kilometer en duurt anderhalf uur, bij elk adres krijgen deelnemers een gerechtje mee.

De duo’s ontvangen de route op hun mobiel, inclusief feitjes over de buurt. Ook krijgen zij persoonlijke vragen om elkaar beter te leren kennen. “De focus ligt op daten, maar ook voor stelletjes is het leuk.”

De twee zijn bezig uit te breiden naar Oost, en ook na afloop van de lockdown zien ze mogelijkheden. “Wandelen en gerechten halen bij verschillende adressen is als date een stuk minder ongemakkelijk dan aan tafel zitten en elkaar vragen stellen over broers en zussen.”

www.thewalkoffood.com