‘Make your weekend great again’ met de glühweinwandeling

Vorig jaar serveerde Café Helmers glühwein (zie foto). Dit jaar doen ze dat weer.
Hoogstins2024

Na de Foodwalk maakt nu ook de Glühweinwandeling een comeback. Loop je de Glühwalk West, dan doe je acht adressen aan, waaronder vier in West.

Acht horecaondernemers hebben vorige week de handen ineen geslagen voor het uitstippelen van de Glühwalk West. Onder het motto ‘Make your weekend great again’ verkopen ze donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur de sangria van de winter: glühwein.
Bij Café Happy 2 in de Kwakersstraat kun je op die dagen terecht tot 21.00 uur. De horeca mag dan om 17.00 uur gesloten zijn, maar afhalen kan daarna nog. Behalve ‘Happy’ liggen in West nog drie zaken op de route: Café Helmers in de Eerste Helmersstraat, Bar Bistro Belleami aan de Tweede Kostverlorenkade en De Italiaan in de Bosboom Toussaintstraat. De overige vier zaken op het parcours, Blazer, Weber Lux, De Kopstootbar en Hans en Grietje, liggen in het centrum. Op de acht haltes kun je behalve warme kruidige wijn ook iets te eten bestellen. Zo kun je in het chalet van Happy ook erwtensoep met worst krijgen.
Door mee te doen met de Glühwalk West kun je de lokale horeca steunen. Het type wandeling is ontstaan in coronatijd. Vorig jaar schreven we er ook al over onder de titel ‘We kunnen niet naar het café, maar we kunnen wel glühweinwandelen’. Veel van de regels die toen golden, gelden nu ook weer, zoals 1,5 meter afstand houden en geen handen schudden. Klit bij de halte vooral niet samen, maar blijf in beweging. Het is niet voor niets de Glühwalk West.

P.S. Op 23 december verbood de gemeente het afhalen van alcohol bij horecagelegenheden. Daarmee kwam er voorlopig een einde aan de Glühwalk.