We kunnen niet naar het café, maar we kunnen wel glühwein-wandelen

(beeld: De Italiaan)
Hoogstins2024

Waar in West je ook bent, overal is glühwein. Neem dit weekend de proef op de som en loop onze warme wijn-route van Oud-West naar Westerpark. Blijf vooral niét bij de kraam hangen, maar loop door met je drankje in de hand. Anders krijgt de ondernemer gelazer én kom jij niet aan je ‘verplichte’ 10.000 stappen per dag!

Bar Bistro Belleami, Tweede Kostverlorenkade
Tot minimaal de jaarwisseling is Belleami omgetoverd in een winkel compleet met kerstbomen (Nordmann-sparren uit Denemarken), wijnen, biertjes, maaltijden en huisgerookte zalm. In het weekend staan er pannen voor je klaar: de ene met soep, de andere met glühwein.

De Italiaan, Bosboom Toussaintstraat
Via de Kinkerstraat en de Bilderdijkstraat kom je in misschien wel de mooiste straat van Oud-West: de Bosboom Toussaintstraat. In dit stukje Oud-Zuid, maar dan mét Schwung, verkoopt De Italiaan koffie, taart, salades en broodjes. ‘Tegen de koude tenen’ pruttelt er glühwein waarin rum en steranijs de show stelen.

Karavaan, Kwakersplein
Op het plein bij de Bilderdijkstraat haalt Karavaan alles uit de kast om ‘heerlijke wintervibes’ te regelen. Zet je schrap voor oliebollen, appelbeignets, bananenbrood en lemon poppy cake. Gooi er daarna warme chocolademelk met slagroom achteraan. Of een scheut glühwein met onder meer sinaasappelschillen, kardemon en grand marnier. Een goede opkikker voor je tocht naar Westerpark, via de De Clercqstraat en de Nassaukade.

Café Nassau, De Wittenkade
Op dit moment is de melanzane alla parmigiana, een steengoed Italiaans ovengerecht van gegrilde aubergine, tomaat en buffelmozzarella, de trofee van het afhaalmenu. Maar voor een snellere hap zijn de oliebollen en Luikse wafels ideaal. Zeker met glühwein erbij. Volgens Team Nassau ziet je dag er dan ‘ineens een stuk zonniger uit’.

June’s Cakes, Pazzanistraat
Via de Limburg Stirumstraatkom jein het Westerpark. Loop je de muziek achterna (Jingle Bells, Merry Christmas) dan beland je als vanzelf bij June’s Winter Wonderland. Wat er valt te scoren? Pompoensoep, taartjes (red velvet cake, carrot cake) en glühwein.

P.S.Nog zin in iets? Je treft het! Je bent namelijk op kruipafstand van Bar Cocovin, waar de patatjes runderstoof en de kapsalons met vegan kebab niet aan te slepen zijn!