Reflectie-wandeling in Houthavenpark

Hoogstins2024

Door de lockdown wordt er weer volop gewandeld. Wandelingen zijn er in alle maten en soorten, waaronder deze tocht die je meeneemt langs het moderne kerstverhaal.

Van 22 tot en met 26 december staan er vijf panelen in het Houthavenpark. In vijf momenten word je meegenomen langs een modern kerstverhaal, gekoppeld aan de wooncrisis van Amsterdam. Het is de bedoeling dat deze vijf borden in het park tegenover Bar Hout je aan het denken zetten.

Stampvolle maand
Waarover? Over de ruimte in de stad! Voor wie is er plaats in Amsterdam, en voor wie maak ik plaats? December is een van de drukste maanden van het jaar; onze  agenda’s zitten stampvol en ‘ons hoofd en hart zijn voortdurend bezet’. Omdat we nu zo weinig ruimte over hebben, zoekt het initiatief juist heel bewust ruimte op. “Want zonder ruimte is er geen leven tussen ons. Rijk of arm, kopend of hurend: iedereen zoekt naar een plaats om te kunnen zijn.”

Tussenruimte
Dit initiatief, dat De Tussenruimte heet, komt uit de koker van Hebron Amsterdam.Deze buurtkerk in de Polanenstraat ‘verlangt naar de groei van de Spaarndammerbuurt’. Jurjen de Bruijne is de dominee van deze kerk. Hij staat ook bekend als de dominee van de Spaarndammerbuurt.